N y h e t e r !!

Mina nyheter finns nu att läsa på Bloggen istället.
Välkomna dit.
Klicka på länken så kommer du direkt till min blogg. 
Fujujungs Ragdoll


Den 6 september .
Födde Vintra 5 underbara små bebisar.
Så efterlängtade.


Totte är chipad.
I tisdags den  29/8 var vi hos veterinären med Totte och gav honom ett hormonchip.
Det innebär att han kommer inte att vara fertil på ett bra tag.

Vintra är dräktig
och väntar kattungar  v 36.

Forshaga.


Gislaved
17-18 Juni - 2017

Lördagen:  Chicha  dömdes av Hanna Jensen. Chicha var enligt henne en otroligt vacker ragdoll.
Exakt det uttrycket hon vill ha på en ragdoll. Otroligt blå ögon med underbar form och placering. Lite låg i blicken bara.
Nyanserna och maskningen gillade hon skarpt. Öronen hade ok storlek och mycket bra placering. Lite mer sving i pannan önskades . Kroppen och tyngden höll alla mått. Så här skall en ragdoll se ut.    Men pälsen då.... hörde bara Waooooo.
Här står domaren och berättar för hela publiken att ägaren till denna ragdollen hon vet hur man presenterar en ragdoll.
Fantastiskt. Chicha och en ragdoll till var de ragdoll som hade bäst päls av dem hon dömt under dagen.
Väl tillbaka inför NOM kör denna Hanna med en egen variant. Ringen. Hon samlar alla katter igen och plockar ut en efter en.
Chicha kom på 3:de plats av 14 katter. Väl tillbaka inför NOM föll  hon på målsnöret igen, och det visste jag innan. För bredvid oss står samma Birma som slog Chicha i Göteborg sist och den tjejen är nog vackrast i hela Sverige.  För Calliope var det en betydligt lugnare bedömning.
Hennes domare var Jörgen Billing, han sa inte så mycket som vanligt.  Men fick självklart en bedömning som jag är överlycklig över.
Men hon behöver mer tid att växa och utvecklas.  Med allt räckte gott till ett Ex 1. Så nu är kvalen till WW 2017 i Holland klar.
Söndag: Domaren som Chicha hade idag gav henne en fantastisk fin bedömning och jag fick ännu en gång beröm för hur jag presenterade henne. Men han tyckte att Chicha fick lite för mycket mat. Hahahah...Men domaren älskade hennes blåa ögon, sa att hennes var blåare än mina. Jag gapskrattade och sa till honom att mina är gröna. Det lättade verkligen upp stämningen.
Kroppsligt var allt nästan samma som igår, han påpekade också att hennes öron är i minsta laget och att hennes huvud ser litet ut i jämförelse med hennes lite för runda kropp.
Ok. Tål att tänka på. Chicha fick självklart stanna kvar och fortsätta tävla inför NOM.
Det var två ragdoll och en perser. Och självklart gick nomineringen till persen. Det visste jag innan och blev inte förvånad.
Men det jag blev väldigt förvånad över var att Calliope blev NOM.
Hennes domare sa inte så mycket. Korta enkla förklaringar. Lite blyg och tystlåten men han gillade henne skarpt fast hon behöver mer tid på sig. Hon är liten i kroppen och har väl halkat efter lite tycker även jag. Därför fattade jag ingenting när han räckte över pokalen till mig.
NOM


Göteborg
21 maj
2017

Denna helgen valde jag att bara ställa på söndagen. Men vilken faktastisk dag det blev.
Jag hade Zvezdan Memedov till båda tjejerna och även Colette var med och ställdes också hos honom.
Det gick otroligt bra.  Alla tre tjejerna var verkligen lovande tjejer.
Chicha var först ut. Ett stort waooo hördes då hon sattes ner på bordet. En otroligt vacker katt med lovande kvalliteer.
Pälsen lite ullig men den är som den är. Profil, öronplacering, längd tyngd .... allt var på plats. Lite mer höjd önskades men helt ok ändå.
Blev ett Ex 1 och tillbaka inför NOM, men där föll hon mot en annan vacker konkurent.
Calliope ställdes mot Colette och jag vet ju att Colette är starkare. Men  Calliope fick en otroligt bra bedömning.  Det han gillade med henne var hennes läckra längd  och tyngden på kroppen, öronen har ex storlek och placering. Fast Colette har starkare ögonfärg och detta gjorde att Calliope blev Ex 2 och Colette Ex 1. Båda fick ändå komma tillbaka inför NOM men blev utslagna av en annan skönhet.
En otroligt  trevlig och rolig dag som gick alldeles för fort, som vanligt.


Västerås
22 April- 2017

En spännande utställningshelg lite utanför vårt vanliga distrikt.  Dessutom första resan med husbilen.
Tjejerna bara på lördagen.
Klasserna var uppdelade så och på söndagen var det andra klasser varav min kompis BM ställde sina.
Så visst blev det två fantastiska dagar för oss som vanligt.
Chicha hade Yan Roca som domare och han gillade henne riktigt skarpt. Han öste beröm över henne och jag fick mycket beröm för att jag presenterade en så vacker katt. Hon fick självklart sitt Ex1 och tillbaka inför NOM. Men där föll hon på målsnöret. Han hade så oteoligt svårt att välja, funderade länge och var så ledsen över att han valde den andra. Men det är så det är. Jag var otroligt nöjd ändå.
Calliope fick Caroline Stoa, en otroligt glad och trevlig  norsk domare. Hon älskade verkligen Lillan, en fantastisk längd på kroppen, öronen satt perfekt med en perfekt storlek även om jag hade missat lite med fixet på toppen. Pälskvalliten var bara Wao, ögonen kunde haft lite starkare blå men hela hennes uttryck föll domaren verkligen för. Tassarna var lite för feminina men benstommen perfekt. Detta resulterade i Ex 1 vilket är bäst. Väl tillbaka inför NOM stod det mellan Lillan och en perser som tydligen var outstanding. Så Persern tog Nom.

Västra Frölunda
25-26 mars
2017

Chicha & Calliope
Colette

Vilken fantastisk helg i Västra Frölunda där jag för första gången i hela mitt liv fick ställa kull.
Jag  hade med mig Chicha och Calliope och min ena kattungeköpare Johanna, även blivande uppfödare  hade med sig sin lilla Colette.
Dessa tre ställdes båda som kull och var och en i klass 12. Vilken drömhelg. Dels att få chansen att ställa just kull men att också få en noggrannare bedömning för var och en. Vad det gäller klass kull så kunde det inte ha gått bättre. Bäst In Show  båda dagarna. Vilken lycka.
Först på lördags morgon var det Åsa …. Som bedömde kullen. Trots mitt tycke om en lite spretig kull
så fick de ändå en bra bedömning. Visst stack Chicha ut mest tätt följt av Colette och inte helt oväntat lilla Calliope på 3:dje plats.
Men inte sämst för det, hon hade ändå bäst och rätt päls, mörkare och bättre maskning än Colette.
När det var dags för klass 12 fick Calliope och Colette komma till Glenn, där även han tyckte att Colette hade kommit längre i utvecklingen och att Calliope behöver mer tid på sig. Och till vår stora glädje fick Colette komma tillbaka och tävla i inför NOM men tyvärr tappade hon detta mot en underbar liten Birma kille.
Chicha bedömdes av Janna…….. En fantastisk lovande liten tjej som redan hade allt på plats.
 Huvudet var redan väl utvecklat för hennes unga ålder, en fantastisk tyngd och längd på kroppen med en otroligt vacker och lång svans. Excellent på ögonfärgen med fantastisk form. Detta resulterade i Ex 1 och tillbaka inför NOM men tappade tyvärr detta mot en perser.
Söndagens resultat skilde sig lite åt. Det är detta som är så spännande. Kullens domare Luigi tyckte som Åsa dagen innan. Chicha fick komma tillbaka till honom och bedömas i klass 12. Och där fick hon samma underbara bedömning som dagen innan. Tillbaka inför NOM men förlorade mot en lite större ragdoll.
Hos Kristina ställdes de andra två tabbisarna. Här blev bedömningen tvärt om mot lördagen. Visst var Calliope minde i kroppen men ändå harmonierade allt väldigt bra. Ex 1 gick till henne med motivering att hon hade bättre öronplasering samt att pälsen hade bättre kvalité.  Tillbaka inför NOM men där tog det stopp. Inte helt oväntat. Hon föll lite på sitt rakade ben efter ett blodprov . Ett övergående fel som snart har växt till sig.
Efter att ha fått så bra bedömningar och att jag nu vet var jag står i mina tankar om dessa tjejer så åkte jag hem med en underbar härlig känsla. En känsla då man inför publik fått visa upp sin kull med två BIS hängade på armen..    


Min gamla blogg har väckts till  liv igen.
Eftersom jag är en människa med kluven smak så är jag inte helt nöjd med någon av
mina bloggar. Den ena är bra med vissa saker, den andra med annat.
Så nu bloggar jag på två olika sidor, lite efter humör.
Båda ligger länkade under fliken Blogg.


Muffin en radiokändis.
Vintras pappa Muffin har varit med i ett radioprogram,
(i pälsboden hos Agria.)
ja inte själv utan självklart med mamma Josephine
och veterinär Malin Öhlund.
Klicka på den gula texten och lyssna, handlar om katter och diabetes.
Väldigt intressant.
Agria och diabetes.


Nu har tre av fem kattungar lämnat boet och flyttat till nya underbara familjer. De två som är kvar  Chicha och Calliope kommer att stanna för jag vill se hur de utvecklas och om de utvecklas som jag önskar får de bli mina nya avelshonor.


Vilken överraskning till julen.
Nu är svansbarnen registrerade  hos Sverak
och alla har fått var sin stamtavla.
Ett bevis på att min underbara, älskade Vintra
är mamma till fem dunderbusiga dunbollar.


Oj vad tiden rusar iväg. Idag den 9/12 var kattungarna redan 8 veckor gamla. Och dom nya hemmen är hittade.
Tre av dem kommer att flytta till nya familjer och två av dem stannar här.
Det skall bli så kul att få följa dem genom livet i deras nya hem som jag är så nöjd med.
Lille Cassim kommer att få flytta till ett par i Jönköping. Där väntar hans nye kompis Alvin som också kommer från min uppfödning.  Min första kull mellan Camelia & Cedric.
Colette flyttar till Göteborg och Crumbelina till Nödinge.
Mer finns att läsa på Bloggen.


Äntligen är Vintras bebisar här.
På fredags kväll den 14 oktober födde Vintra fem välskapta, underbara  små bebisar.
Allt gick så bra och Vintra var verkligen en duktig blivande mamma.
Alla hade bra födelsevikt och började tutta så fort de bara kunde.
Lyckan är enorm.

SE* Fjärilflickans Vintra är dräktig.
Vintra och Dan Daras Mr Money Talks
 skall bli föräldrar.
Bebisarna beräkas födas omkring v. 41/42.
Det var länge sedan vi hade smått här i huset så
nu längtar vi enormt. Dom är så välkomna .


Rakkestad, Norge
10 - 11 sep
2016

Denna helgen bar det iväg till Rakkestad i Norge. Nu fick Totte följa med för tanken och hoppet var att han skulle kunna ta ett utländs cert vilket han behövde för att kunna tävla vidare i Sverige. Men det blev inte riktigt så.
Totte tävlade om certen med en annan helt underbar hane båda dagarna och tyvärr gick certet  till den andre och Totte fick nöja sig med Ex 2.. Visst kändes det lite surt men man visste ju att den risken fanns.
Hur som helst så fick Totte väldigt fina bedömningar ändå. Han har en fantastisk tyngd i kroppen, ett brett fint huvud med ex. öron perfekt palcerade. Det önskades dock lite mer bredd om kinderna och höjd i pannan. Pälsen var helt underbar, otroligt välpresenterad men tyvärr lite för mycket sommarkostym och vitt på ryggen.
Underbara, excelenta blå ögon men ex. placering.
Totte skötte sig som en ragdoll ska, låg coolt på domarbordet och bara tog bedömningarna med ro. Därav ett fantastiskt temperament.
Det var underbart och mysigt att bara få ha denna helgen ensam med honom och husbilslivet gillades.


Positiva provsvar från SVA.
Vintras prover för  Giardia, Tritrichomonas och Cryptosporidium
visade inga avvilkelser utan vad fullt normala.


Gislaved
14-15 Maj
2016

Denna helgen var vi i Gislaved på en tvådagars utställning och det var Vintra som fick följa med.
En kall och ruggig helg som vanligt.Det var här för ett år sedan som hon gjorde debut på sin första show.
Men  min underbara lilla tjej var tyvärr  inte på humör. Hon visade verkligen upp sina värsta sidor. Vad som orsakade detta vet jag inte men att samarbeta med domaren fanns inte på hennes karta. Lördagen var värst. Mycket morr och fräs.  Hon kanske redan innan visste vad domaren skulle säga och helt enkelt låg steget före.Hon fick verkligen dåliga vibbar så fort domaren tog i henne sedan var det skört.  
Visst blir man ledsen och besviken när domaren var negativ till det mesta. Men det är hennes bedömning och det är bara att gilla läget. Lägger inte så mycket energi på det. För mig är hon ändå en oslipad diamant.
Men hennes päls var väldigt vacker om än lite för kort. Hon hittade dessutom ett vackert hjärta på ryggen, lite kul för detta har vi inte sett tidigare.
Även ögonen hade en mycket vacker blå färg och var välplacerade.
Mycket mer är så var det inte. .En outvecklad ragdoll  "she was a lady in very bad mood. "Så vi fick nöja oss med Ex 1. För min del bryr jag mig inte. Hon behöver helt enkelt mer tid på att växa till sig.
På söndagen gick det klart bättre med Hanna Jensen.  En domare som inte gav henne dålig vibbar och kunde ta henne för den hon var. Fick exakt samma härliga bedömning som i Malmö, och klarade sitt cert. CAGCIB. Det tackar vi självklart för.
Efteråt hade vi det bara mysigt i husvagnen och det gick inte att ta miste på att Vintra trivs att ha oss så nära.
Mycket godis både till henne och till oss.
Nu får Vintra en paus från utställningarna. Hon visade tydligt att hon inte trivs i denna miljön och jag vill inte tvinga henne. Vi får helt enkelt göra ett uppehåll. Så just nu tackar jag för ett händelserikt och otroligt roligt utställningsår.
Men vi kommer att ses ändå för utställningsabstinensen måste mättas, dock utan katt. 


Oslo
7-8 Maj
2016

Första utställningen utanför Sverige. Vilken upplevelse. Allt fungerade perfekt. En bra utställning och ett bra hotell.
Vintra ställdes båda dagarna. Gick fantastiskt bra. Båda domarna var eniga. En fantastisk lovande tjej med en underbar längd på kroppen, bra och välplacerade öron, men någon millimeter längre ner hade inte skadat.
Fantastsik ögonfärg och bra storlek. Lite mer bredd om kinderna önskades och en millimeter mer haka.
Lite bättre höjd på pannan,...... jo jag vet.
Men en enorm härlig pälskvalitet och mycket välprecenterad. Men tyvärr i sommarkostym vilket tog NOM:et  ifrån henne till en mer pälsad Birma.
En eller till och med två kullar kommer att göra henne gott.


Malmö
23-24 April
2016

Sitter på tåget hem från Malmö, väldigt trött men oerhört nöjd. Denna helgen var det Vintra som fick stå i centrum.
Hon ställdes båda dagarna och till vår stora glädje fick hon cert både lördagen och söndagen.  CACIB.
På lördagen fick hon även kommat tillbaka inför NOM men blev slagen av en lite äldre tjej som kommit lite längre i utvecklingen.
Bedömningarna var ungefär samma som sist. Hon har en lovande framtid. Det jag fick veta denna gången är att hon fortfarande är lite
ung i kroppen. Hon står på tå fram och behöver sjunka ner i frambenen vilket hon kommer att göra. En fantastisk längd på kroppen och som vanligt behöver huvudet komma ikapp. Öronen har bra sorlek och är välplacerade. Lite mer bredd i nospartiet önskdes samt lite mer höjd i pannan. Det jag blev väldigt glad över var hennes fantastiska pälskvalite.
Domare fick uppleva just den iskalla, porslinsliknande känslan då hon drog handen över kroppen.
Och jag är så nöjd med vår lilla tjej.


26 februari
2016
Idag tog vi en tur till veterinären igen. Denna gången fick både Vintra och Gottfrid var sitt rabiesvaccin.
Även test på FiV/Felv togs som sedan visade sig vara normalt.


23 februari
2016
Idag har jag varit på Blå Stjärnan och HCM scannat Vintra och Blues
hjärta samt njurar. Allt såg väldigt fint ut och de fick UA. ( utan anmärkning)
Så härligt.


Västra Frölunda  5-6 December
2015

Ännu en utställningshelg till ända. Den sista faktiskt i kat. II. 2016 kommer vi att tävla i kat I, vilket skall bli väldigt spännande. Denna gången fick Gottfrid " Totte" följa med. I sommarkostym och allt.
Men vad gör man åt detta, inget. Vi är väldigt nöjda med resultatet ändå. Totte skötte sig exemplarisk.
Tog det hela med ro vilket är för mig väldigt viktigt. Helgen bjöd ändå på två CACIB, han fick även komma tillbaka för att tävla inför NOM, men där blev han blev slagen av en underbar skogis. I BIV tävlade han mot en WW-15 tjej. Hmmmm !!!
På lördagen var det Luigi som vald domare. Väldigt fåordig men det han sa var bara positivt (förutom pälslängden ;) ). Han har utvecklats till en stadig grabb. Väldigt bra tyngd, allt är propponerligt med varandra.  Fantastikt huvud dock lite för platt panna. Jo, vi vet. Öronen har rätt storlek och sitter där de ska. Ögonen är stora, ovala med en mörk, bra färg.
Fantastiskt temperament och välpresenterad. Jo, man tackar.
På lördagen fick vi Annelie Persson. Skönt med en svensk domare så man hänger med vad som sägs och ta lärdom av.
Hon blev mäktad förvånad över hans tyngd. För storleksmässigt är han ju inte stor. Exelent, proponeligt och bra substans på hela kroppen. Ex. bredd på huvud med bra nosparti och fin haka. Ögonen ex. färg men något tung i överlinje. Där är det lite av pannan som spökar. Pälsen var även idag lite för kort och lite torr vilket jag också märkt av. Men en välpresenterad katt med ett underbart temperament. Så vad säger man. Vi är så nöjda för vår lille gubbe.


14  November
2015
Spinneriets klubbmästerskap.

Vintras första klubbmästerskap. En dag där bara vi klubbmedlemmar i Spinneriets kattklubb visar upp våra katter för varandra, fikar och bara umgås. En liten utställning ingår förståss. Bästa Klubbkatt utses. Även lite sido priser röstades fram. T.ex Bästa färg, Coolaste katten och sötaste katten i stan. Även Herren på täppan korades Lite kul.
Men denna dagen var Vintra inte på sitt bästa hummör. Hon fick Zvezdan Memedov som domare.
A lovely princess står det på bedömningen. Och det var ju gulligt för vi var inte lovely i hennes ögon. Varför vet jag inte. Denna dagen var hon väldigt orolig. Något som störde henne i lokalen eller så var det inte hennes dag helt enkelt.
Men domaren tyckte väldigt mycket om henne ändå. Underbar kropp med underbara färger, huvudet behöver dock komma ikapp kroppen och lite större öron önskades. Hon blev 2:a som bästa hona. Tyvärr var det hennes dåliga humör som fällde henne. Men så kan det vara.
Man kan ju inte vara på gott humör jämt även om matte önskar det.   Hoppas på bättre lycka nästa gång.


Vår underbara "Totte" SE*Hjällnäs Gottfrid
har blivit pappa för första gången. Tre små mysraggisar föddes den 31/10-2015.
Två honor och en hane.
Uppfödaren är SE*Hjällnäs Ragdoll.
Tyvärr orkade inte den lille killen utan vandrade över regnbågsbron.


WW-2015
Malmö

Vintra
CHAMPION

Ja, då var denna efterlängtande helg till ända.Vi är så oerhört glada och lyckliga över att vi fick chansen att vara med på denna enorma show.. Allt kan ju hända med drömmar men denna drömmen gick verkligen i uppfyllelse. Vilken fantastisk helg.  Vintra var en av 1955 st. katter och 83 st. Ragdoll. Och min bästa vän hade med sig sin Kurilean Bobtal, Jack. Vi fick Stéphane Henry som domare till Vintra. En lite försiktig och tystlåten domare men hans förstjusning i Vintra gick inte att ta misste på. Han sa och tyckte precis som de tidigare domarna att hon är en mycket vacker och lovande dam. Allt finns hos henne och sitter på rätt plats, hon behöver bara lite mer tid att växa. Trots att hon var lite ur päls så var hennes presentation excelent. A very charming girl. Det var första gången som Vintra verkligen kunde slappna av hos domaren.Hon låg så gott  på bordet i hans famn medan han skrev bedömingssedeln vilket jag ser som ett stort framsteg av henne.Hon gick tyvärr inte vidare men inga sura miner för det. Hon blev ju på denna stora dag champion vilket var det vi hade hoppats på. Konkurensen var stenhård men vi fick istället glädjas åt de vinnande katterna som vi verkligen säger ett stort Grattis till.


V-Frölunda  19-20 September
2015

Vintra
2 X CAC
Tävlade för NOM
NOM till BIS

Gottfrid
Champion
Tävlade för NOM

Waoooo, ja det var det igen. Denna helgen var klart bättre än alla de andra. Både för Vintra och Gottfrid.
På lördagen var det Vintra första dag i klass 9. Vuxen hona. Hon dömdes av en Italiens domare. Han var så otroligt nöjd med henne, en riktigt waoo tjej enligt hans uttalande. Det han förvånades över var att hon i 10 månader ålder stämmde ändå kroppens kroppotioner så fantastiskt. Vid denna ålder brukar kroppen växa lite hit och dit.
Vintra fick sitt allra första CAC .  :) och fick komma tillbaka för att tävla för NOM men förlorade mot en underbar Skogis.  På söndagen gick det ännu bättre, även då en Italienks domare. Han sa inte så mycket men allt var bara perfetto. Una signora promettente perfetto.
Bello, Bello. Hon fick sitt andra CAC och fick komma tillbaka inför NOM och vann. Yes.....NOM till BIS.  Best In Show.
Ni fattar lyckan. Det blev inga röster i panelen med vad gör det. Vintra var ju ändå med i panelen.
Gottfrid "Totte" fick följa med oss på söndagen. Han dömdes av samma italienske domare som Vintra. Samma sak om honom, denna gången gjorde det inget att han hade för mycket vitt. Allt vara bara Fantastico. Perfetto ragazzo.
Han fick sitt tredje CAC och blev därmed Champion. Yes, just vad vi hade hoppats på men inte vågat tro att det skulle gå hela vägen. Han  fick komma tillbaka inför NOM med förlorade mot en annan sjönhet.
Vilken helg, dels för att det gick så bra för missarna och även för alla de trevliga människor vi träffat.


Idag den 2/6 2015 kom DNA beskedet från labbet.
Vår "Totte"  SE*Hjällnäs Gottfrid är
HCM N/N.
Härligt.


Vårgårda 29-30 Augusti
2015

Vintra
2 x Ex 1
tävlade för NOM båda dagrna

Gottfrid
CAC

Vilken helg, igen. Ja jag låter kanske tjatig men det är så jag upplever dessa helger. Så himla roligt att få vara med.
Om Vintra.
Vintras sista utställning i klass 11. Och som vanligt snubblade hon på målsnöret både lördag och söndag. Så nära, så nära. Det är så lite som avgör.
På lördagen fick hon ett expert utlåtande av en katt och päls specialist. Lite nervöst men det var obefogat.
Hela hennes kropp och benstomme var exelent, ögonen hade en underbar färg och placering. Öronen har perfekt storlek och placering. Svansen var bara waooo. Pälsen, ja den kunde inte vara bättre. En otrolig kall,silkig och underbar kvalitet.
Faller på plats perfekt efter beröring. Det som önskades var lite per power på pannan och hakan. Det är detta hon faller på. Hakan kommer förhoppningsvis att växa med när hela käken breddar sig  men pannan är som den är. Hennes maskfärger och det vita V:et perfect.  Hon kallades tillbaka inför NOM till BIS båda dagarna men blev slaget efter ett mycket svårt beslut av en Birma och en Main Coon. Domareleven vill ta Vintra till NOM men förstedomarens röst avgorde.
Om Gottfrid.
Gottfrid fick följa med på söndagen. Han tävlar vidare i klass 9. Och hans bedömning var inte sämre än Vintras. En otroligt stabil, kraftig och vacker kille med alla delar på rätt plats. Även han en underbar exelent päls. En super bra presentation, dock så faller han på sin vithet. Han har tyvärr för mycket vitt på ryggen vilket vi vet men resten är bara Waooo. Han behövde dock inte åka hem lottlös. Ett välförtjänt CAC slutade han med denna lyckliga dag med.


Halmstad 15-16 Augusti
2015

Gottfrid
2 X  Ex 2

Denna gånget fick Gottfrid åka med Britt-Marie och Kjell-Åke på utställning. Jag kunde tyvärr inte åke med.
På lördagen gick allt väldigt bra. Han fick en väldigt fint bedömning av Raymond och var en hårsmån från cert.
Raymond fick beslutångest och ville dela certet med killen som Gottfrid tävlade emot, men en liten, liten detalj avgjorde saken och Gottfrid blev Ex 2.
På söndagen var det hårda bud. Domaren tyckte Gottfrid bar på för mycket vitt på kroppen. Och hon önskade mer höjd på pannan. Vi vet att han är lite för platt. Och detta sänkte tyvärr poängen.
Men för övrigt var hon mycket nöjd med honom. Excellent och utmärkt på resten. Och en mycket bra presentation. Nu hoppas vi på bättre tur nästa gång.

Forshaga 27 Juni 2015

Vintra
Ex 1 och tävlade för NOM
Gottfrid
Ex 2

En händelserik dag med många nya trevliga ansikten. Vintra blev ännu en gång slagen på mållinjen för NOM av en otroligt vacker Ragdoll tjej. Men bedömningen var helt fantastisk. En mycket lovande och helt underbar tjej. Allt satt på plast men återigen behöver huvudet växa ikapp den underbara kroppen. En päls utöver det vanliga och en otrolig fin presentation.
Lika vackar ord fick lille Gottfrid. En grabb som kommer att bli en stjärna en dag. Men tyvärr fattas höjden i pannan. Han blev dock slagen av sin halvbror och fick åka hem med Ex 2. Men vi var lika lyckliga för det.


15 Juni  2015

Vi har varit på Blå Stjärnan med Gottfrid och skannat hans hjärta och njurar .
Allt såg väldigt bra ut och vi kan nu gå vidare med planerna om att han snart kan få göra bebisar.


Örebro 6 Juni  2015

Vintra  Ex 1 och tävlade för NOM
Gottfrid Ex 1 och CAC

Ännu en underbar lördag där Vintra tävlade för  NOM, en mycket lovande sockertopp sa domaren och bästa päls av hans Ragdollar. Hon har en underbar tyngd, perfekt längd på kroppen och resten sitter där det ska.Men hon behöver lite mer tid för att växa ihop sig. Få huvud och kropp att harmonera varandra.
Gottfrid fick sitt första cert, vilket vi är enormt glada för. Även han en mycket fin och lovande kille.
Han har  en fantastisk kropp, exellent på öron, ögon ja allt.
Lite mer höjd i panna är önskvärt. Coolare än den coolaste.


Gislaved 18-19 April  2015

Vintra
2 x Ex 1 och NOM till BIS
Gottfrid
 2 x Ex1, BIV och NOM till BIS

Jag och Britt-Marie är överlyckliga
efter denna fantastisk helg med fantastiska resultat.
Att Vintra gick till panelen för att tävla om Best In Show
på sin absolut första utställning var helt otroligt.
Även Gottfrid var med i panelen på lördagen för
att även han tävla för Best in Show och vann dessutom
Bäst I Variation.
Vilken helg.
Här ligger två mycket lovande katter. Ska bli så kul att få följa dem på deras resa.


1 februari  2015

SE* Fjärilflickan's Vintra.
Nu har lilla Vintra flyttat hem till oss.
En tjej vi hoppats och drömt så på att få köpa.
Och drömmen blev sann.
Vi älskar henne enormt.
Tack Josephine för att hon fick bli vår.


SE* Hjällnäs Gottfrid
Denne lille hjärtekrossaren har flyttat in i vårt hem.
För vem kunde säga nej till honom, inte jag i alla fall.
En otroligt underbar cool liten kille med en otrolig charm. Hans uppfödare är min bästa vän Britt-Marie Sonesson och vi kommer att äga honom tillsammans.
Typmässigt är han vad jag letat efter fast han behöver lite mer längd på kroppen. Men om han utvecklas och växer till sig bra blir han vår tilltänkta avelshane.
Idag är han en katt som bara är, totalt avslappnad i alla sammanhang. Har en bra profil, önskade dock lite mer höjd i pannan men lovande bredd på kinderna. Underbar ögonfärg. En mycket lovande kille enligt bedömningen av Raymond.
Tack BM för att jag får vara med och äga denna kille och att han får bo och utvecklas i vårt hem.